Pizza Hut: W przyszłym roku przekroczymy liczbę 100 restauracji w Polsce

www.portalspozywczy.pl 24 lipca 2017 09:35

Pizza Hut: W przyszłym roku przekroczymy liczbę 100 restauracji w Polsce

- Rynek restauracyjny bardzo dobrze się rozwija. Polacy zmieniają tryb życia i jedzą coraz więcej poza domem. Rośnie też część biznesu związanego z dostawami do domu. Korzystnie na ten rynek wpływają też rosnące dochody Polaków - mówi serwisowi portalspozywczy.pl Damian Rybak, president Pizza Hut Dine-in.

W porównaniu do Europy Zachodniej czy Stanów zjednoczonych, w Polsce częstotliwość jedzenia na mieście jest wciąż 3-4 krotnie mniejsza. Mamy więc z jednej strony kogo gonić, a z drugiej strony pokazuje nam to potencjał rynku. W przyszłym roku przekroczymy liczbę 100 restauracji w Polsce. W tym roku otworzymy ok. 20 restauracji w różnych formatach. Wierzę, że ten wzrost w przyszłych latach będzie przyśpieszał. Warto też przypomnieć, że AmRest podpisał umowy rozwojowe na kilka rynków: Francję, Niemcy i Rosję. Na wszystkich tych rynkach chcemy mieć pozycję masterfranczyzobiorcy. AmRest dąży do podwojenia skali biznesu w ciągu najbliższych 2-3 lat i Pizza Hut będzie na pewno istotną częścią tego planu - wyjaśnia Damian Rybak.

Czy któryś format będzie bardziej przyspieszał?

Obecnie mamy zdecydowanie więcej standardowych restauracji z obsługą kelnerską, ale widzimy też, że rynek zmienia się w stronę convenience. Tu będziemy zdecydowanie przyspieszać. Testujemy też nowy format restauracji dine in ( z obsługą kelnerską), który jest jeszcze bardziej dostosowany do potrzeb klientów. Pierwsza taka restauracja powstała w Arkadii w Warszawie. Właśnie otwieramy kolejny taki lokal w CH Złote Tarasy. Chcemy na początek otworzyć kilka restauracji w nowym koncepcie w Warszawie, by poznać reakcje naszych gości i dalej się rozwijać.

Nowe restauracje Pizza Hut z obsługą kelnerską wyróżniają 4 elementy. Pierwsza nowość to piec kamienny służący do wypieku pizz na cienkim cieście. Druga rzecz, to menu z nowymi ofertami, zwłaszcza jeśli chodzi o przystawki, nową ofertę baru sałatkowego i lżejsze opcje.  Trzeci aspekt to inna koncepcja obsługi, nowe elementy, np.  dzięki rozwiązaniu mobilnych POS kelner może od razu wysłać zamówienia na kuchnię, tak, by szybciej zostało ono zrealizowane. Czwarty element to niespotykany dotąd w naszych lokalach design: meble, nowy układ baru sałatkowego, wyeksponowana, otwarta kuchnia i dużo naturalnych materiałów. Mamy bardzo pozytywne opinie od gości na temat zmian w Pizza Hut.

Całość na portalspozywczy.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    20,25

  • Śr

    15,58

  • Min

    12,99

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10968

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane