Produkty mięsne niskiej jakości znikają z węgierskich sklepów

Autor: WPHI 12 sierpnia 2016 11:53

Produkty mięsne słabej jakości znikną z półek sklepowych - nowe rozporządzenia na Węgrzech regulują zawartość soli, tłuszczu, białka a także czystego mięsa w sprzedawanych produktach mięsnych - podaje Portal Promocji Eksportu Węgry.

Dla parówek i mortadeli, stosunek mięsa w stosunku do całości wyrobu będzie wynosił 51% plus maksymalnie 10% mięsa uzyskanego drogą mechaniczną.

Zmienia się również zawartość soli w szynce - w przypadku peklowanej, surowej szynki zawartość soli wynosić będzie do 5%, a w przypadku szynki gotowanej do 3.5%.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    9,98

  • Śr

    7,90

  • Min

    0,00

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9701

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 772811

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane