Rośnie popularność porcjowanych wędlin

www.portalspozywczy.pl 12 grudnia 2016 11:37

Zbigniew Nowak, prezes Zakładów Mięsnych Nowak, w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl zwraca uwagę, na coraz większe zainteresowanie wędlinami porcjowanymi i w plastrach. - Ich popularność wciąż rośnie - podkreśla.

Przyznaje również, że istotne zmiany są obserwowane jeżeli chodzi o same gatunki wędlin. Polscy konsumenci coraz częściej odchodzą od produktów wytwarzanych z niskiej jakości mięsa lub o niskiej mięsności.

- Obserwując ofertę ZM Nowak niesłabnącą popularnością cieszą się tradycyjne polskie wędliny takie jak Parówkowa Nowaka, Krakowska Drobiowa czy Mortadela Marynarska a także szlachetne produkty- szynki, wędzonki oferowane pod markę Z Kaszubskiej wędzarni - zauważa.

Więcej na portalspozywczy.pl

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9920

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane