PARTNER PORTALU
  • Partner portalu: Frigo Express

Spożycie jaj w Polsce wzrośnie w gastronomii i przemyśle spożywczym

Autor: dlahandlu.pl 8 października 2014 12:03

Zgodnie z danymi Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej w latach 2010-2012 spożycie jaj w Polsce spadło z poziomu 202 sztuk na mieszkańca w 2010 r. do poziomu około 140 sztuk na mieszkańca w 2012 r. Tak niskiego poziomu spożycia jaj w Polsce nie notowano w całym okresie transformacji.

Z obliczeń GUS wynika, że przeciętne miesięczne wydatki na jaja w gospodarstwach domowych w 2013 r. stanowiły 0,64% wydatków ogółem, a ich udział w wydatkach na żywność wyniósł 2,57%.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 7690

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 707248

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane