Szef Tyson Foods: Przyszłość może być bezmięsna

www.portalspozywczy.pl 10 marca 2017 15:01

- Konsumpcja białka pochodzącego od roślin rośnie szybciej niż konsumpcja białka odzwierzęcego. Myślę, że ten trend będzie coraz silniejszy. Przyszłość może być bezmięsna - powiedział Tom Hayes w wywiadzie dla Fox Business - podaje serwis fpiec.pl

W rozmowie z Fox Business prezydent mięsnego giganta zauważył, że na całym świecie rośnie konsumpcja białka.

- Ten trend nie jest widoczny tylko w USA, to się dzieje dosłownie wszędzie. (...) Zresztą obecnie konsumpcja białka pochodzącego od roślin rośnie szybciej niż konsumpcja białka odzwierzęcego. Myślę, że ten trend będzie coraz silniejszy, przyszłość może być bezmięsna - dodał.

Obserwacje Hayesa widoczne są w konkretnych decyzjach biznesowych mięsnego hegemona. Tyson Foods w 2016 roku wykupił udziały w firmie Beyond Meat produkującej bezmięsne burgery. Korporacja zainwestowała także 150 mln dolarów w start-upy, które skupiają się na rozwijaniu alternatyw dla mięsa.

Czytaj więcej na fpiec.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10814

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 748653

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane