W 24 godz. od połowu do wysyłki. Biedronka promuje świeże ryby

Autor: www.dlahandlu.pl 1 lutego 2017 13:30

W ramach kolejnej odsłony akcji „Ryby są o!mega”, prowadzonej wspólnie z IŻŻ, Biedronka promuje obecnie pstrąga tęczowego łososiowego w płatach Marinero. Sieć podkreśla, że  pstrągi oferowane w Biedronce są dostarczane w ciągu jednego dnia: schładzane tuż po połowie, hermetycznie pakowane i przygotowywane do wysyłki do sieci.  Dzięki temu procesowi zachowują świeżość.


- Długoterminowa współpraca Biedronki z polskimi dostawcami pozwala udoskonalać procesy logistyczne i skracać terminy dostawy produktów, co przekłada się na ich świeżość i jakość. Pstrąg tęczowy odławiany jest ze zbiorników lub hodowli położonych w pobliżu zakładu produkcyjnego. Ryba jest schładzana tuż po połowie do temp. 0 - 3°C i transportowana do zakładu produkcyjnego, gdzie po odpowiedniej selekcji surowca, w ciągu ok. 4 godz. podlega ręcznemu patroszeniu i płatowaniu. Następnie ryba zostaje hermetycznie zapakowana w atmosferze ochronnej MAP. Kolejne 8 godz. to dalsze wychładzanie i przygotowanie ryby do wysyłki do sieci. Tym samym cały etap produkcji - połów, selekcja, patroszenie, płatowanie, pakowanie oraz przygotowanie ryby - nie zajmuje więcej niż 24 godz. - opisuje Biedronka.

Biedronka systematycznie rozszerza swoją ofertę ryb i wraz z Instytutem Żywności i Żywienia aktywnie promuje ich konsumpcję w ramach kampanii „Ryby są o!mega w Biedronce”. Obecnie w ofercie świeżych ryb zawierających kwasy Omega 3 są obok pstrąga tęczowego takie ryby jak: łosoś

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10985

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 748244

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane