W Wielkiej Brytanii urośli polscy cukiernicy i piekarze

Autor: Puls Biznesu 7 lutego 2017 09:08

Wraz z polską emigracją w Wielkiej Brytanii urośli nasi cukiernicy i piekarze. Do Polish Village Bread dodali bigos - pisze "Puls Biznesu".

Piotr Tomicki, współtwórca Polish Village Bread, zatrudnia w Wielkiej Brytanii 300 osób. Zaczynał od pieczywa i ciast dla Polaków. Teraz piecze też chleby i bułki dla Rumunów i Słowaków.

Kolejne nisze to pieczywo koszerne, ciasta dla cukrzyków i chleb bez mąki - z samych ziaren. - To na razie ciekawostki, ale sporo sobie obiecujemy po produkcji dla społeczności żydowskiej - dodaje Piotr Tomicki. Do chlebów i tortów piekarze dołożyli niedawno pierogi, krokiety, bigos i inne polskie produkty garmażeryjne.

Jego spółka przejęła połowę udziałów w Grocie Smaku, niewielkim zakładzie produkcyjnym w Wielkiej Brytanii. Dano mu szyld Polish Village Meal i powoli buduje dystrybucję. Brexit nie spędza mu snu z powiek — odpowiedzią jest poszerzenie asortymentu i kręgu odbiorców.

Więcej w "Pulsie Biznesu".

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    11,49

  • Śr

    6,86

  • Min

    3,68

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9338

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane