Wojtex: Foodtruck ciekawą opcją zarobienia dużych pieniędzy w krótkim czasie

www.portalspozywczy.pl 16 listopada 2016 14:35

Na rynku gastronomicznym cały czas utrzymuje się panujący w ostatnim czasie trend street food. Coraz więcej osób decyduje się na otwieranie własnego biznesu na kółkach – mówi Wojciech Goduński, właściciel PPHU Wojtex.

Polacy coraz chętniej jedzą na mieście i biorą udział w festiwalach oraz event’ach oferujących uliczne jedzenie. Tym samym rośnie także zainteresowanie prowadzeniem własnego biznesu na kółkach. – Szczególnie w sezonie letnim nasze mobilne koncepty Western Tortilla i lodziarnie Mangatto cieszą się dużą popularnością. Dla właścicieli foodtruck’a czy mobilnej przyczepy to ciekawa i korzystna opcja zarobienia dużych pieniędzy w krótkim czasie. Dużym plusem jest także mobilność, która daje możliwość przemieszczania biznesu i serwowania swoich usług w różnych miejscach – mówi Wojciech Goduński, właściciel PPHU Wojtex.

Zdaniem Goduńskiego, chętniej też korzystamy z usług typu delivery. Według szacunków właściciela Wojtex najchętniej zamawianym daniem jest pizza, ale zwiększa się także zainteresowanie tradycyjnymi daniami obiadowymi.

Całość na portalspozywczy.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    4,99

  • Śr

    3,69

  • Min

    2,86

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9343

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane