X FRSiH: Targ Śniadaniowy to dobre miejsce do tego, aby zacząć od zera

www.portalspozywczy.pl 10 listopada 2017 17:36

- z 10 stoisk na Targu Śniadaniowym 8 otwiera swoje punkty stacjonarne, a 6 – przetrwa. Targ Śniadaniowy to świetne miejsce do tego, aby zacząć od zera - próbować i uczyć się na błędach, nie ryzykując wielkiego bankructwa - mówił Krzysztof Cybruch, organizator Targu Śniadaniowego, odpowiedzialny także za komercjalizację Hali podczas debaty nt. start-upów w ramach X Forum Rynku Spożywczego i Handlu.

Krzysztof Cybruch stworzył markę Targ Śniadaniowy oraz skomercjalizował warszawską Halę Gwardii. Te inicjatywy wspierają małe firmy i ciekawe pomysły, są uważane jako inkubatory przedsiębiorczości - np. dzięki Targowi powstało już kilkanaście restauracji założonych przez ludzi, którzy zaczynali od stoisk.  – Sam Targ Śniadaniowy traktuję jako start-up, który powstał z niczego, z idei – dodał Krzysztof Cybruch.

Wyliczył, że biznesy w start-upy gastronomicznej można podzielić na trzy kategorie. Pierwsze to takie, które są zakładane przez profesjonalistów - kucharzy, menadżerów restauracji, często z udziałem inwestora finansowego. Drugi model to pomysł osoby, która do tej pory nie była związana z branżą, ale świetnie gotuje i ma sprawdzone przepisy. Trzeci model to tzw. pary mieszane (różnej narodowości).

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    3,99

  • Śr

    2,29

  • Min

    0,00

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10937

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 748244

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane