Wydruk strony Dla Handlu - www.dlahandlu.pl

Spar intensyfikuje prace nad konceptem food-to-go



portalspozywczy.pl - 17 lutego 2014 11:34


Sieć Spar intensyfikuje trwające od dwóch lat prace nad konceptem żywności na wynos (food-to-go). Jak dowiedział się serwis portalspożywczy.pl od Wojciecha Bystronia, prezesa zarządu Spar Polska, koncept ma zostać wdrożony jeszcze w tym roku.

- Koncepcję żywności food-to-go testowaliśmy już w trzech naszych sklepach w okolicach Rzeszowa. Testy te zostały już zakończone, zebraliśmy różne doświadczenia i teraz chcemy przejść do fazy wdrażania. Koncept będzie różnie wyglądał w różnych sklepach, bo trafiają do nich różni klienci, ale wierzymy w to, że przedsięwzięcie się powiedzie i dzięki niemu odróżnimy się od konkurencji - mówi Bystroń.
Jak zdradza prezes Spar, wdrożenie konceptu ma nastąpić jeszcze w tym roku. - Nie będzie to jednak masowe wdrożenie. Będzie ono dotyczyć tylko tych punktów, które będą spełniały wymagania techniczne i będą miały możliwość, aby koncept został tam wdrożony. Są już przymiarki, ile dokładnie będzie to lokali, ale na ten moment nie chciałbym jeszcze tego zdradzać - komentuje Bystroń.