Wydruk strony Dla Handlu - www.dlahandlu.pl

Rośnie popularność porcjowanych wędlin



portalspozywczy.pl - 12 grudnia 2016 11:37


Zbigniew Nowak, prezes Zakładów Mięsnych Nowak, w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl zwraca uwagę, na coraz większe zainteresowanie wędlinami porcjowanymi i w plastrach. - Ich popularność wciąż rośnie - podkreśla.

Przyznaje również, że istotne zmiany są obserwowane jeżeli chodzi o same gatunki wędlin. Polscy konsumenci coraz częściej odchodzą od produktów wytwarzanych z niskiej jakości mięsa lub o niskiej mięsności.

- Obserwując ofertę ZM Nowak niesłabnącą popularnością cieszą się tradycyjne polskie wędliny takie jak Parówkowa Nowaka, Krakowska Drobiowa czy Mortadela Marynarska a także szlachetne produkty- szynki, wędzonki oferowane pod markę Z Kaszubskiej wędzarni - zauważa.

Więcej na portalspozywczy.pl