Wydruk strony Dla Handlu - www.dlahandlu.pl

Nowa receptura batonów OSHEE - olej kokosowy zamiast palmowego



pr - 18 września 2018 10:52


OSHEE całkowicie wyeliminowało olej palmowy ze wszystkich batonów w swoim portfolio, zastępując go olejem kokosowym i canolą. Wykluczenie szkodliwego tłuszczu palmowego jest kolejnym etapem w procesie uzyskiwania jak najzdrowszych i najbardziej naturalnych składów oferowanych wyrobów. Obecnie wszystkie dostępne w sklepach produkty marki są wolne od oleju palmowego.

Niedawna rekomendacja Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) zaleca usunięcie oleju palmowego, ze wszystkich produktów żywnościowych. By poprawić stan zdrowia populacji Światowa Organizacja Zdrowia planuje eliminację szkodliwych tłuszczy do 2023 roku. Tymczasem już dziś, OSHEE, jako jeden z pierwszych producentów żywności funkcjonalnej w Polsce, wdrożył własną inicjatywę na pozbycie się szkodliwego oleju palmowego.

OSHEE jest jedną z pierwszych marek, która jeszcze przed ogłoszeniem rekomendacji przez WHO postanowiła usunąć olej palmowy ze wszystkich swoich produktów. Składnik ten został zastąpiony olejem kokosowym i canolą – czyli olejem rzepakowym – oraz olejem słonecznikowym, który można znaleźć w OSHEE Vitamin Musli Bar Malina/Czekolada. Dzięki temu konsumenci mają okazję sięgnąć po produkty skomponowane z naturalnych składników z błonnikiem, wzbogacone w witaminy
i minerały. A dla osób poszukujących uzupełnienia dziennej porcji białka OSHEE ma do zaoferowania batony proteinowe również wolne od oleju palmowego.

OSHEE ma w planach całkowitą eliminację konserwantów, sztucznych aromatów i barwników, po to by jeszcze skuteczniej wspierać swoich klientów we wdrażaniu zdrowego stylu życia.