Wydruk strony Dla Handlu - www.dlahandlu.pl

Foodio Concepts zakończył miniony rok 15 umowami najmu w centrach handlowych



dlahandlu.pl - 5 lutego 2019 14:04


W 2018 roku Colliers wsparł Foodio Concepts (firma prowadzi koncepty gastronomiczne Papa Diego i Van Dog), w podpisaniu 15 umów najmu w centrach handlowych oraz obiektach typu mixed–use. Do połowy lutego br. planowane jest podpisanie kolejnych 5 umów. Obecnie działają już 3 restauracje Papa Diego, a w tym roku niemal co miesiąc planowane są otwarcia kolejnych lokali w ramach podpisanych umów.

W czerwcu 2018 roku Colliers International rozpoczął proces poszukiwania powierzchni handlowych dla sieci restauracji typu fast casual Papa Diego i Van Dog należących do spółki Foodio Concepts.

Papa Diego to esencja tradycji, różnorodności i energii współczesnego Meksyku, w ofercie marki znajdują się dania fast casual kuchni meksykańskiej, m.in. burrito, tacos i burrito bowl. Natomiast Van Dog zaproponuje hot-dogi gourmet z kiełbaskami przygotowywanymi według autorskich receptur lokalnych masarzy, unikalną chrupką van-bułką i oryginalnymi dodatkami z całego świata oraz frytki serwowane na wiele sposobów.

Strategia rozwoju obu marek obejmuje lokowanie punktów gastronomicznych zarówno w galeriach handlowych, jak i obiektach typu mixed-use. W 2018 roku, z pomocą Colliers, Foodio Concepts sfinalizowało także umowę najmu dla Papa Diego i Van Dog w Centrum Praskim Koneser. Wspólny lokal obu marek, którego otwarcie jest planowane na wiosnę, będzie jednym z pierwszych w Warszawie.

Podpisane do tej pory umowy w centrach handlowych obejmują między innymi lokalizacje takie, jak: Riviera w Gdyni, Posnania w Poznaniu, Manufaktura w Łodzi, Galeria Katowicka, Solaris oraz Karolinka w Opolu, Galeria Wołomin, Galeria Słoneczna w Radomiu oraz Nowa Stacja w Pruszkowie. Finalizowane są również umowy na kolejne lokalizacje w Warszawie.

Foodio Concepts to spółka zależna sieci kin Helios należącej do Grupy Agora. W zarządzie Foodio Concepts zasiadają Piotr Grajewski i Piotr Komór, wcześniej współpracujący m.in. z restauracjami Blue Cactus, Iguana Lounge i Hard Rock Cafe oraz Tomasz Haber odpowiedzialny za działalność gastronomiczną w sieci kin Helios.