Wydruk strony Dla Handlu - www.dlahandlu.pl

Martini Fiero - pierwsza nowość od lat 80. w portfolio wermutów Martini



pr - 3 kwietnia 2019 10:08


Martini wprowadza nowość do portfolio wermutów – Martini Fiero. Nowy smak, którego wyróżnikiem jest dodatek czerwonej pomarańczy, został stworzony z myślą o aperitivo, czyli o celebracji wspólnych chwil z przyjaciółmi, przy przekąskach i rozmowach. Wermut najlepiej smakuje podany jako koktajl Martini Fiero & Tonic, kiedy nuty pomarańczy i mandarynki oraz delikatna gorycz piołunu łączą się z bąbelkami toniku, idealnie zaostrzając apetyt. Martini Fiero to pierwsza nowość od czterdziestu lat w portfolio marki.

–  Wprowadzenie na polski rynek nowego wermutu Martini Fiero to dla nas przełomowy moment. Jest to pierwsza nowość w portfolio marki od lat 80’. W kwietniu 2017 Martini Fiero zostało wprowadzone w Niemczech, a już po 18 miesiącach wyniki sprzedaży pokazują, że Fiero spotkało się z pozytywnym odbiorem i zyskało nowych zwolenników. Wierzymy, że tak będzie i u nas – mówi Agata Ranachowska – Brand Manager Martini.

W Polsce Martini Fiero będzie wspierane szeroką kampanią promocyjną w digitalu na Facebooku i Instagramie. Marka będzie również prezentować autorskie materiały twórców internetowych, promujące kulturę aperitivo i Martini Fiero&Tonic. Podczas najbliższej edycji festiwalu kulinarnego Resturant Week, w ramach współpracy z marką, konsumenci sięgną po 100.000 festiwalowych koktajli. Przewidziane jest również wsparcie w gastronomii: promocje w lokalach, oraz zespoły aktywacyjne zachęcające do spróbowania nowości. Produkt będzie mieć zapewnioną widoczność w punktach sprzedaży i będzie dostępny w szerokiej dystrybucji od połowy kwietnia.

Od ponad 150 lat wermuty Martini Bianco i Rosso produkowane są według ściśle strzeżonej receptury. Już ósme pokolenie mistrzów podąża śladami swoich poprzedników, stojąc na straży jakości i spójności marki. Tylko trzy osoby na świecie znają oryginalną recepturę założycieli Martini. Poprzednio wprowadzony smak w portfolio – Martini Rosato – został opracowany prawie 40 lat temu.