Wydruk strony Dla Handlu - www.dlahandlu.pl

Wypas przy ulicy. Krowarzywa omija galerie



propertynews.pl - 23 kwietnia 2019 20:38


Tę wegańską sieć na pierwszy rzut oka można pomylić z masarnią - logo to łeb krowy. Uważni smakosze zauważą jednak, że zwierzę ma liście zamiast uszu i buraka na brodzie. Krowarzywa chce pojawić się we wszystkich większych miastach w Polsce. - Szukamy pierwszego lokalu w Katowicach, Łodzi, Lublinie, Szczecinie oraz kolejnych w Warszawie i Krakowie. W tym roku chcemy otworzyć jeszcze dwie lub trzy restauracje - mówi Krzysztof Bożek, współwłaściciel sieci restauracji Krowarzywa.

Dlaczego nie ma was w centrach handlowych? Czy to galerie handlowe was omijały, czy wy galerie handlowe?

Krzysztof Bożek, współwłaściciel sieci restauracji Krowarzywa: Raczej my. Teraz, po wprowadzeniu zakazu handlu w niedziele, nawet się z tego cieszymy, bo obserwujemy rynek i wiemy, że gastronomia w centrach handlowych cierpi przez nowe przepisy, a czynsze wcale się nie zmniejszyły. Przyglądamy się za to pokrewnym projektom. Na przykład interesują nas koncepty typu Hala Koszyki. Nawet mieliśmy propozycję otwarcia tam restauracji, ale zrezygnowaliśmy, ponieważ hala mieści się zbyt blisko naszych dwóch innych lokali: przy ul. Hożej i Marszałkowskiej. Nie chcieliśmy, aby te dwie lokalizacje się kanibalizowały. Będziemy za to w 2021 r. w ArtN. Jest to bardzo atrakcyjna okolica, pełna nowych i planowanych biurowców. Z sympatią przyglądamy się również innemu projektowi na Woli - Towarowa 22.