Wydruk strony Dla Handlu - www.dlahandlu.pl

Poznaj zakres tematyczny XII Forum Rynku Spożywczego i Handlu!



dlahandlu.pl - 17 czerwca 2019 09:17


Jesteśmy świadkami rewolucji wartości. Dotychczas firmy kreowały produkty. Teraz producenci żywności i detaliści mają także reprezentować wartości, z którymi utożsamiają się konsumenci. Podczas tegorocznej XII edycji Forum Rynku Spożywczego i Handlu (4/5 listopada, Warszawa) porozmawiamy z ekspertami i lederami o nowej roli jedzenia, które stało się synonimem stylu życia i wyznawanej przez konsumentów ideologii.

W dniach 4-5 listopada w Hotelu Sheraton w Warszawie organizujemy XII edycję wielkiej konferencji dedykowana sektorowi spożywczemu i handlowemu w Polsce.

Co roku Forum Rynku Spożywczego i Handlu stwarza okazję, żeby w jednym miejscu spotkali się na inspirujących dyskusjach i kuluarowych rozmowach przedstawiciele największych firm sektora spożywczego i handlowego oraz HoReCa: producenci, przetwórcy, dystrybutorzy, handlowcy, restauratorzy, a także decydenci z otoczenia administracyjnego i analitycy. Owocem tego wydarzenia są kontakty biznesowe i konstruktywne wnioski merytoryczne. W tym roku wiele miejsca poświęcimy przenikaniu się światów: offline i online zarówno w kontekście tworzenia trendów, boomu start-upowego, jak i digitalizacji produkcji, handlu oraz marketingu marek, a także rozwoju kultury foodie.

Jesteśmy na etapie tworzenia i zatwierdzania agendy i głównych tematów debat i dyskusji. Przedstawiamy główne zagadnienia i zapraszamy Państwa do kontaktu ws. sugestii i pomysłów na ciekawe panele.

W agendzie między innymi:

FUTURE FOODS
Polska „Doliną Krzemową” branży spożywczej
Sektor żywności na celowniku start-upów
Dokąd po pieniądze? Źródła finansowania żywnościowych start-upów

DIGITAL FACTORY
Najnowsze technologie zmieniają oblicze polskiej branży spożywczej
Koszty, efektywność, finansowanie inwestycji – jak mądrze wydawać pieniądze na cyfryzację?
Supply Chain 4.0. Nowoczesne i skuteczne strategie logistyczne firm spożywczych
Opakowanie przyszłości pilnie poszukiwane

GOSPODARKA OBIEGU ZAMKNIĘTEGO
Efektywnie, ekologicznie, ekonomicznie
Zrównoważony rozwój firm spożywczych i sieci handlowych

MADE IN POLAND
Wymiana doświadczeń z rynków zagranicznych
Totalna integracja. 2019 rokiem konsolidacji branży spożywczej
Rewolucja w branży mięsnej zmienia strategie firm
Filary sukcesu polskiej branży mleczarskiej
Podjadanie warte miliony. Boom na rynku przekąsek

KONIEC ERY „NO NAME”
Budowa marki więcej znaczy niż stworzenie produktu
Sztuka wpływania na konsumentów – followersi, influencerzy, celebryci
Digital marketing – jak to działa w spożywce?
Dobry wizerunek sprzedaje: odpowiedzialny pracodawca i sąsiad
Handel szuka nowej tożsamości: CSR, ekologia, zero waste

KULTURA FOODIE
W oczekiwaniu na wielką rewolucję restauracyjną
Handel i HoReCa: bratobójcza walka czy tworzenie nowej wartości na rynku?
#HorecaTrendsTalks – tym żyje polska gastronomia. Foodowy słownik głównych nurtów:
#zerowaste #respectfood # dietapudełkowa #fooddelivery #streetfood #wege #vegan

HANDEL 4.0
Nowoczesny sklep – wczoraj efekt wow, dziś oczywistość
Figital - przyszłość handlu na pograniczu online i offline
The future of retail: idealny mix technologii i emocji

NOWY KONSUMENT
Konsument 4.0 w soczewce trendów zmieniającego się świata
Strategia gigantów: obsesja na punkcie klienta
Homo consumenus: kupuję etycznie, więc jestem – potrzeby pokolenia Z

Forum Rynku Spożywczego i Handlu to:

- 2 dni spotkań
- 20 debat dla profesjonalistów i decydentów
- Ponad 120 prelegentów
- Ponad 1000 gości
- Wieczorna Gala z wręczeniem nagród
- Spotkania VIP i networking

Podczas Forum Rynku Spożywczego i Handlu odbędzie się także wieczorna Gala, w czasie której zostaną wręczone prestiżowe nagrody Rynku Spożywczego, doroczne certyfikaty Dobry Produkt i wyróżnienia Food&Retail Start-up Star 2019.

Rejestracja na wydarzenie już wkrótce!

http://www.frsih.pl/pl/