Wydruk strony Dla Handlu - www.dlahandlu.pl

Na rynku debiutuje nowy koncept - Thelikatesy Farma Smaków



propertydesign.pl - 10 października 2019 13:43


Thelikatesy Farma Smaków – tak mają się nazywać delikatesy, które zostaną otwarte w Nowym Orłowie. Marka będzie oferować nie tylko warzywa, owoce, nabiał i mięso. W ofercie znajdą się produkty garmażeryjne i przygotowywane na miejscu dania, a także wyroby cukiernicze.

- Bardzo długo szukaliśmy właściwego najemcy. W końcu trafiliśmy na Farmę Smaków – mówi Marcin Suchocki, prezes Locuss Group. – Podczas spotkania, po kilkunastu minutach okazało się, że nasze myślenie o produktach, filozofii odżywiania i w końcu spojrzenie na ekologię jest takie samo. Bardzo szybko doszliśmy do porozumienia i omówiliśmy ostateczny koncept.

Delikatesy mają oferować asortyment najwyższej jakości. Chodzi o produkty, które wytwarzane są w ekologiczny sposób według najbardziej rygorystycznych standardów. Zresztą Farma Smaków testuje już swoją koncepcję w dwóch miejscach w Trójmieście. Dodatkowo twórcy Farmy Smaków i przedstawiciele Locuss Group odwiedzili podobne miejsca w kilku europejskich miastach. Chodziło o sprawdzenie modelu funkcjonowania, który jest w tej chwili najpopularniejszy, a z drugiej strony dostosowanie go do potrzeb polskiego rynku.

- Starannie przygotowujemy się do tego przedsięwzięcia selekcjonując wybrane produkty. Stawiamy głównie na małe firmy i małych regionalnych producentów, dostawców dla których tworzenie jedzenia, produktów jest pasją, a nie tylko biznesem – dodaje Joanna Glinka, menadżer Farmy Smaków. - Postaramy się zadbać o zdrowie naszych klientów już od śniadania, na które przygotujemy np. soki, sałatki, pasty i kanapki z warzywnymi dodatkami.

Farma Smaków będzie oferowała różne posiłki, a także dodatkowo wyroby garmażeryjne. Właśnie oferta garmażeryjna ma być szczególnie rozbudowana i różnorodna - codziennie będą pojawiać się nowe dania i produkty. Lista poszczególnych dostawców ma być gotowa już niebawem. Na razie wiadomo na pewno, że wyroby cukiernicze będą pochodzić z jednej z najbardziej prestiżowych cukierni w Trójmieście w Restauracji Majolika Villa Uphagena.

Dodatkowo twórcy delikatesów zapewniają, że listę produktów będą uzupełniać na bieżąco własnymi wyrobami i produktami tworzonymi na miejscu, w profesjonalnej kuchni, przez własnych kucharzy oraz najlepszych regionalnych producentów poszczególnych produktów.