Food Show 2018: Jak wyczuć trendy na rynku spożywczym i odróżnić je od chwilowych mód?

www.portalspozywczy.pl 6 grudnia 2017 18:47

Food Show 2018: Jak wyczuć trendy na rynku spożywczym i odróżnić je od chwilowych mód? Fot. PTWP

Zmieniające się potrzeby i oczekiwania konsumentów wpływają na szybką rotację trendów na rynku spożywczym. Niektóre z nich okazały się na tyle istotne, że będą mieć wpływ na rynek spożywczy jeszcze przez kolejne lata, a inne były tylko chwilowymi modami. Jak odróżnić te wartościowe, odnaleźć się w gąszczu informacji i analiz, a także przekuć modę w sukces? O tym m.in. będziemy rozmawiać podczas Food Show 2018 - już 11-13 marca w Międzynarodowym Centrum Kongresowym Katowicach!

Podczas Food Show 2018 będziemy rozmawiać o żywności na nowe czasy - te bliższe i te dalsze. Przygotowaliśmy debatę pod roboczym tytułem "Future foods – dziś ciekawostka, jutro – silny trend". Chcemy w niej poruszyć tematy związane z ostatnimi trendami na rynku kulinarnym i spożywczym, takimi jak ramen, kiszonki, antyczne zboża, spirulina, poke bowl, ale także zastanowić się nad ideą kuchni 4.0 ("bezmięsne" mięso, jadalne owady, warzywne desery, prozdrowotne słodycze). Podczas debaty porozmawiamy również o tym jak convenience i technologia wpływają na rozwój oferty producentów oraz o tym, czy social media są wylęgarnią kulinarnych trendów - w końcu prosecco, hummus i buraki to hity Instagrama! Eksperci odpowiedzą na pytanie skąd pochodzą żywieniowe ciekawostki i jak wyczuć trend? A także podpowiedzą, gdzie szukać nisz i jak się nie zagubić w gąszczu ciekawostek. 

Będzie inspirująco! Zapraszamy do zgłaszania swoich sugestii i uwag. WIĘCEJ INFORMACJI NA WWW.FOODSHOW.PL, NA FACEBOOK'U ORAZ INSTAGRAMIE!

Food Show 2018 rozpocznie się w niedzielę 11 marca. Będzie to dzień otwarty dla publiczności / mieszkańców Śląska, dla których przygotowujemy warsztaty, degustacje, live cooking, strefy smaku i doświadczenia, spotkania z mistrzami kuchni i blogerami kulinarnymi.

W ramach dni dla profesjonalistów (12-13 marca 2018 r.) odbędą się debaty i dyskusje branżowe z udziałem szefów kuchni, firm gastronomicznych, spożywczych, oraz dostawców. Będą im towarzyszyć wystawy, ekspozycje, prezentacje produktów żywnościowych, degustacje, pokazy gotowania, warsztaty kulinarne. Podczas Food Show zapraszamy także na V edycję GASTROSILESII, która po raz pierwszy odbędzie się w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w ramach II edycji Food Show.

Podczas Food Show odbędzie się także wieczorna Gala, w czasie której wręczymy nagrody Food Show Star dla najlepszych produktów i dla najlepszych dostawców HoReCa.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9753

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane