Food Show 2018: Szykujemy 17 debat i dyskusji branżowych - zobacz zakres tematyczny

www.portalspozywczy.pl 5 grudnia 2017 11:47

Food Show 2018: Szykujemy 17 debat i dyskusji branżowych - zobacz zakres tematyczny Food Show 2017

Przedstawiamy zakres tematyczny Food Show 2018 - wielkiego święta branży spożywczej, gastronomicznej i świata kulinariów, które odbędzie się 11-13 marca w Katowicach. Przygotowaliśmy dwa dni branżowe, na które składać się będzie 15 debat i dwa bloki tzw. short stories, w których praktycy rynku zaprezentują swoje innowacyjnych koncepty gastronomiczne i projekty kulinarne.

WIĘCEJ INFORMACJI NA WWW.FOODSHOW.PL, NA FACEBOOK'U ORAZ INSTAGRAMIE!

Food Show 2018 rozpocznie się w niedzielę 11 marca. Będzie to dzień otwarty dla publiczności / mieszkańców Śląska, dla których przygotowujemy warsztaty, degustacje, live cooking, strefy smaku i doświadczenia, spotkania z mistrzami kuchni i blogerami kulinarnymi.

W ramach dni dla profesjonalistów (12-13 marca 2018 r.) odbędą się debaty i dyskusje branżowe z udziałem szefów kuchni, firm gastronomicznych, spożywczych, oraz dostawców. Będą im towarzyszyć wystawy, ekspozycje, prezentacje produktów żywnościowych, degustacje, pokazy gotowania, warsztaty kulinarne. Podczas Food Show zapraszamy także na V edycję GASTROSILESII, która po raz pierwszy odbędzie się w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w ramach II edycji Food Show.

Podczas Food Show odbędzie się także wieczorna Gala, w czasie której wręczymy nagrody Food Show Star dla najlepszych produktów i dla najlepszych dostawców HoReCa.

OTO ZAKRES TEMATYCZNY FOOD SHOW 2018:

12 marca 2018 r. - debata inauguracyjna - Żywność w centrum uwagi świata; jedzenie w randze sztuki

·         Żywieniowi hedoniści – jedzenie jako wartość i przyjemność  
·         Od pożywienia do sztuki – w którą stronę ewoluuje jedzenie? 
·         Kucharz uczy, bawi i kreuje nowe trendy żywieniowe 
·         Syci, piękni i mądrzy – czy żywność może spełniać marzenia? 
·         Konsumencka psychoza, czyli co nam szkodzić, a co pomaga? Walka z mitami na temat żywności 
·         Jak projektować żywność, by zaspokoić potrzeby nowoczesnych konsumentów 
·         Start-upy, innowacje spożywcze, trendsetterzy – czy potrzeba jest zawsze matką wynalazku? 
·         Polski przemysł spożywczy w gotowości na żywieniową rewolucję


WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9701

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 772811

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane