Nowy restauracyjny koncept przy Muzeum Polskiej Wódki

PropertyDesign.pl 26 lutego 2018 10:02

Restauracja ZONI i bistro WuWu powstają na terenie rewitalizowanego kompleksu Koneser z inicjatywy rodzinno-biznesowej spółki REST TEAM. Joncept współtworzą Ewa, Andrzej i Mirosław Nizio. Otwarcie ZONI planowane jest na czerwiec 2018.

Lokale będą stanowić kreatywną mieszankę architektonicznych i wnętrzarskich dokonań właściciela pracowni Nizio Design International oraz biznesowego doświadczenia twórców sukcesu sopockiego White Marlin.

Aleksander Baron – człowiek instytucja, znany i wysoko ceniony szef kuchni obejmie to stanowisko w restauracji ZONI. W tym samym miejscu działalność rozpocznie także bistro WuWu, a na czele jego kuchni stanie Adriana Marczewska.

Nowy szef kuchni ZONI przyznaje, że współpraca z REST TEAM pozwala mu na samorealizację i zrobienie kilku kolejnych kroków do przodu, jeśli chodzi o to, co tworzy w kuchni. Jako twórcy menu zależy mu na wykreowaniu pewnego rodzaju symbiozy dań i wnętrza. Chce też wskrzesić polską kulturę łączenia wódki z prostymi daniami nadając temu duetowi nową wartość. Wpływ na jego pomysł na kuchnię miał kontekst miejsca – cegły, węgiel, drewno beczek, metal, miedź obecne w przestrzeniach dawnej fabryki wódek.

Podobał się artykuł? Podziel się!


WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    13,99

  • Śr

    7,24

  • Min

    3,58

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 3903

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane