REKLAMA
REKLAMA

Dobra koniunktura dla handlu żywnością ekologiczną

Autor: dlahandlu.pl 10 stycznia 2011 10:02

- Koniunktura dla handlu żywnością ekologiczną jest dobra. Produkty eko są coraz lepiej oceniane przez klientów, a ceny jej nie są już tak dramatycznie wyższe jak jeszcze 5-7 lat temu - uważa Agnieszka Olędzka, właścicielka sieci Żółty Cesarz.

REKLAMA
- Rynek będzie się cały czas powiększał. Najważniejsza teraz jest edukacja klientów, żeby odróżniali żywność pochodzącą z rolnictwa ekologicznego, która ma atest począwszy od producenta do finalnego produktu, od żywności tylko udającej ekologiczną. Niestety jest wielu nieuczciwych handlowców, którzy ekologiczne slogany wypisują na etykietach. Klienci myśląc, że kupują żywność ekologiczną, kupują tylko ładnie opakowaną - dodaje Agnieszka Olędzka.

WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 12967

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 999781

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 664

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA