Dobrze rotują 0,5 kg paczki makaronów

Autor: dlahandlu.pl 30 kwietnia 2010 10:00

Na półkach sklepowych znajduje się szeroka oferta makaronów. Można znaleźć różne gatunki, rodzaje i kolory. Oczywiście ciągle produkowane są klasyczne makarony z mąki pszennej i jajeczne, które mają przypominać makaron domowy.

- Najlepiej sprzedają się półkilogramowe opakowania. Po nich są o połowę mniejsze paczki. Dużo mniejszym zainteresowaniem cieszą się makarony w większych, kilogramowych, opakowaniach - twierdzi sprzedawczyni ze sklepu osiedlowego w Grodzisku Mazowieckim.

Wśród klientów rośnie popularność makaronów z pszenicy durum (tzw. twardej). - Według kupujących są one zdrowsze niż tradycyjne i dlatego kupują je chętniej pomimo wyższej ceny. Najchętniej wybieranymi kształtami są świderki, penne, spaghetti i kokardki. Klienci wybierają polskie produkty. Makarony włoskie sprzedają się bardzo rzadko. Myślę, że jest to spowodowane znacznie wyższą ceną - przekonuje sprzedawczyni.

W przypadku makaronów nie można mówić o sezonowości. Sprzedają się one na podobnym poziomie przez cały rok.


WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 12438

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 663

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane