PARTNER PORTALU partner portalu - www.frigologistics.pl

FPH: Gdzie klienci kupują pieczywo, mięso oraz warzywa i owoce

Autor: Biuletyn PIH 6 kwietnia 2016 12:00

Fundacja Polskiego Handlu po raz drugi przeprowadziła ankietę dotyczącą zwyczajów zakupowych w Polsce. Tym razem dotyczyła ona zakupu: pieczywa, warzyw i owoców oraz mięsa - czytamy w Biuletynie PIH.

Pieczywo klienci najchętniej kupują w sklepach przy piekarniach. Przede wszystkim kierują się świeżością bułek i chleba, nie powinny one mieć też sztucznych dodatków. Kuszące jest pachnące, ciepłe, wypiekane na miejscu pieczywo. Niektórzy wolą kupić chleb w markecie lub dyskoncie, ponieważ jest on dostępny nawet w późnych godzinach i można go nabyć przy okazji innych zakupów, co jest wygodne. Dla klientów ważna jest także dostępność pieczywa razowego.

Miejsce kupowania warzyw i owoców zależy od sezonu. Latem i wiosną klienci najchętniej wybierają bazary i uliczne stoiska – wybierają produkty z mniejszą ilością sztucznych ulepszaczy. Zimą konsumenci kupują w mniejszych sklepach,ale także supermarketach, gdzie mają duży wybór.
Warzywa i owoce kupuje na pobliskim targu. Jest tam duży wybór i warzywa o przeróżnej jakości i cenie. 

Klienci często wybierają mięsa zapakowane z oznaczeniami gwarantującymi jakość i świeżość. Kupują także produkty w sprawdzonych sklepach, u sprzedawców do których mają zaufanie lub u rzeźników. Przy wyborze mięsa bardzo ważna jest jego świeżość.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11364

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane