GIS: Sprzedawcom, którzy źle przechowują żywność grożą kary

Autor: PAP 13 lipca 2010 14:40

Źle przechowywane w trakcie upałów produkty spożywcze szybciej się psują, a ich zjedzenie może doprowadzić do zatrucia pokarmowego.

- W upałach szybko psują się szczególnie przetwory z jajek, mięsa, ryby i nabiał. Konieczne jest ich odpowiednie przechowywanie w odpowiednich warunkach termicznych, zarówno przez sprzedawców, jaki i w domach. Sprzedawcom, którzy nie zapewniają odpowiednich warunków przechowywania żywności grożą kary - podkreślił w rozmowie z PAP rzecznik GIS Jan Bondar.

 

 

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10794

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane