PARTNER PORTALU Partner portalu: Herosi Polskiej Przedsiębiorczości

Jak kupić dobry chleb?

Autor: pr, dlahandlu.pl 19 czerwca 2017 13:09

Rynek przesycony jest słabej jakości chlebem, który produkowany jest masowo i nie spełnia oczekiwań klientów. Warto kupować w sprawdzonych, lokalnych piekarniach, które są gwarantem wysokiej jakości usług oraz indywidualnego podejścia do klienta. Ważny, aby chleb wypiekany był na miejscu tego samego dnia, którego zostanie sprzedany, co stanowi gwarant wysokiej jakości usług - twierdzi Dariusz Grochola, właściciel sieci Grochola Prawdziwy Chleb.

Jak mówi Dariusz Grochola istnieją pewne kwestie, na które należy zwrócić szczególną uwagę, kiedy kupuje się bochenek chleba. - Przede wszystkim chleb należy obejrzeć i pamiętać, że ten dobry będzie ciężki, a także nieco mokry. Ponadto nie będzie się kruszył przy smarowaniu masłem, a jego świeżość pozostanie bez zarzutu aż do tygodnia od zakupu – radzi 

Po wstępnym obejrzeniu chleba warto także sprawdzać co jest napisane na etykietach i unikać sztucznych ukwaszaczy i polepszaczy zawierających dodatki pochodzenia nienaturalnego, które kryją się pod symbolami E471, E472 i podobne. - Tak samo podejrzenia powinien budzić chleb w foliowym worku o przedłużonym terminie do spożycia – mogą znajdować się w nim konserwanty – czytamy w komunikacie sieci.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9726

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 923188
Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane