Karp hodowany w dobrych warunkach kosztuje 13-18 zł za kg

Autor: Dziennik Polski 10 grudnia 2010 09:23

Przed zakupem karpia warto dokładnie przyjrzeć się rybie - radzi Dziennik Polski. Żeby wyhodować w Polsce dorodną sztukę o wadze 1,2 - 2 kg, potrzeba trzech lat.

Karp tuczony na szybko jest "garbaty" i krótki, czyli był hodowany tylko przez dwa lata. Szybko przybrał na masie, ale jego kręgosłup za tym nie nadążył. Te "młodsze" są po prostu niesmaczne.

Sygnałem ostrzegawczym powinna być cena. Ryby z ekologicznych hodowli są droższe o kilka złotych. Karp hodowany w dobrych warunkach i przez 3 lata musi kosztować w granicach 13-18 zł za kilogram.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10864

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane