REKLAMA
REKLAMA

Karp hodowany w dobrych warunkach kosztuje 13-18 zł za kg

Autor: Dziennik Polski 10 grudnia 2010 09:23

Przed zakupem karpia warto dokładnie przyjrzeć się rybie - radzi Dziennik Polski. Żeby wyhodować w Polsce dorodną sztukę o wadze 1,2 - 2 kg, potrzeba trzech lat.

REKLAMA
Karp tuczony na szybko jest "garbaty" i krótki, czyli był hodowany tylko przez dwa lata. Szybko przybrał na masie, ale jego kręgosłup za tym nie nadążył. Te "młodsze" są po prostu niesmaczne.

Sygnałem ostrzegawczym powinna być cena. Ryby z ekologicznych hodowli są droższe o kilka złotych. Karp hodowany w dobrych warunkach i przez 3 lata musi kosztować w granicach 13-18 zł za kilogram.


WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 13025

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 999781

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 664

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA