Klienci preferują buliony drobiowe

Autor: dlahandlu.pl 27 maja 2010 09:44

Buliony to kategoria obejmująca produkty, które mogą być użyte do przygotowania wywaru lub jako dodatek do potraw. Segment zdominowany jest przez buliony w kostkach, chociaż występują zarówno w formie proszku lub płynu.

- Dominującym smakiem jest drobiowy. Przypada na niego ponad połowa sprzedaży. Po nim dość popularny jest smak wołowy oraz warzywny - informuje sprzedawczyni ze sklepu spożywczego w Pruszkowie.

Producenci wprowadzają na rynek smaki, które zyskują popularność.

- Wśród takich smaków wyróżnić można smak wędzonego boczku czy bekonowy. Klienci chętnie je kupują, kiedy zobaczą za pierwszym razem na półce, jednak niekoniecznie wracają do zakupu. Za to z sympatią spotykają się nowe formy bulionów, czyli bulionetki. Klienci kupują je bardzo chętnie. Są efektownie zapakowane, reklamowane i wydają się łatwiejsze do stosowania niż tradycyjne kostki - przekonuje sprzedawczyni.

W sklepie buliony stoją na półce w pobliżu przypraw i produktów w proszku. Nie są wystawione w strefie kasy, gdyż według sprzedawczyni jest to produkt, po który sięga się świadomie, nie impulsowo.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11124

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 281544

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane