Małe zakłady mięsne nie wytrzymały konkurencji supermarketów

Autor: gloswielkopolski.pl 14 stycznia 2016 09:47

Najstarszy, prywatny zakład przetwórstwa mięsnego z gminy Siedlec zamyka działalność - podaje gloswielkopolski.pl.

Gracjan Kiciński, właściciel, pytany o powody wskazał m.in. na dużą konkurencję ze strony supermarketów, które oferują konfekcjonowane wyroby mięsne. Przy takich ilościach sprzedawanego tam towaru, gdy sieć handlowa może negocjować atrakcyjną cenę, wytwórcy dysponujący niewielką siecią sprzedaży ponoć nie mają żadnych szans na równą walkę.

Ekipy zabrały wyposażenie sklepu firmowego z Wolsztyna, przy ul. 5 stycznia.

Podobał się artykuł? Podziel się!

IX EUROPEJSKI KONGRES GOSPODARCZY

10-12 maja 2017 • Katowice • Międzynarodowe Centrum Kongresowe i Spodek


WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11686

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane