Na rynku coraz więcej specjalistycznych sklepów z serami od lokalnych rolników

Autor: biokurier.pl 13 czerwca 2016 12:29

Od pewnego czasu w Poznaniu działa sklep KoneSER, który specjalizuje się w polskich serach zagrodowych, czyli takich, które wytwarzane są na niewielką skalę (zazwyczaj z niepasteryzowanego mleka) przez rolników - podaje portal biokurier.pl.

Sery te zyskują sobie coraz większą liczbę amatorów i znacznie różnią się od produktów oferowanych chociażby przez sieci supermarketów.

W Sopocie i Łodzi znajdują się natomiast sklepy „Ser Lancelot”, które również postawiły na nabiał pochodzący od polskich gospodarzy.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10912

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane