Na zdominowanym przez dużych graczy rynku pieczywa jest miejsce dla małych podmiotów

www.portalspozywczy.pl 13 października 2016 15:27

Na rynku jest i będzie miejsce dla piekarni rzemieślniczych, tak samo jak dla dużych graczy. Jest to spowodowane normalnymi potrzebami konsumentów i naszych klientów, czyli sieci handlowych - mówi w rozmowie z Portalem Spożywczym Waldemar Topolski, dyrektor zarządzający Aryzta Polska.

Waldemar Topolski przekonuje, że na zdominowanym przez dużych graczy rynku pieczywa w Polsce wciąż jest miejsce dla mniejszych podmiotów.

- Z jednej strony mamy dużych producentów warzyw i dań gotowych, które można kupić w sklepach, a z drugiej strony małe gospodarstwa ekologiczne, które także mają swoją docelową grupę konsumentów, zawłaszcza na poziomie lokalnym. Wydaje mi się, że podobnie powinno być w przypadku Wiadomo, że sieci handlowe chcą mieć podobny produkt we wszystkich swoich punktach pieczony według standardowych receptur i procedur jakościowych - dodał.

Zdaniem dyrektora zarządzającego Aryzta Polska, negatywne postrzeganie pieczywa mrożonego wciąż jest sporym wyzwaniem dla producentów.

Całość: portalspozywczy.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10682

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane