Niekorzystna aura nie pozwoliła na start sezonu grillowego

Autor: dlahandlu.pl 20 maja 2010 09:30

Dzisiaj produkty grillowe to przekrój oferty sklepu od mięsa, przez świeże warzywa, po odstraszacze na owady, ręczniki, świeczki i alkohol. Sezon grillowy jest uzależniony od pogody. Zazwyczaj startuje pod koniec kwietnia, kiedy robi się ciepło.

- Zazwyczaj zainteresowanie ofertą trwa aż do września, oczywiście o ile pogoda sprzyja. Niestety w tym roku pogoda jest wyjątkowo zła. Sezon grillowy jeszcze się nie zaczął. Nie mam praktycznie żadnych zysków, a zamroziłem niemałą gotówkę w produkty grillowe - informuje właściciel sklepu z Milanówka.

W sklepie z końcem kwietnia pojawiły się świeże ryby oraz gotowe, przyprawione mięso w opakowaniach jednorazowych. Klienci nie kupują go,
jeżeli nie decydują się na grillowanie. Kolejnym niepowodzeniem związanym z produktami grillowymi jest niemożność zaplanowanego promowania artykułów. - Magnesem przyciągającym amatorów grilla jest ekspozycja złożona z węgla, rozpałki oraz przypraw, którą budujemy przed wejściem. Jest to znak, że w sklepie znajdują się również inne potrzebne artykuły. Niestety chłód i intensywne opady pokrzyżowały nam plany. Nie ma sensu wabić klientów, poza tym naraziłoby mnie na starty towaru - informuje handlowiec.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10682

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane