REKLAMA
REKLAMA

Połowa sklepów spożywczych z sysytemem HACCP

Autor: dlahandlu.pl na podstawie danych GUS 15 marca 2016 09:41

Na koniec 2014. w Polsce było 147618 sklepów spożywczych (81011 zostało skontrolowanych, 54,1 proc. miało wdrożony system HACCP). Wśród 147618 sklepów 5245 stanowiły hiper- i supermarkety (85,6 proc. z nich miało HACCP) - wynika z Rocznika Statystycznego Rolnictwa 2015 r.

REKLAMA

Na koniec 2014 r. na polskim rynku funkcjonowało: 5518 piekarni i 3162 ciastkarni. 95 i 94,2 proc. z nich miało wdrożony system HACCP. Kiosków działało 17581, 38,4 proc. miało HACCP.

Na koniec 2014 r. w Polsce funkcjonowało: 5518 piekarni i 3162 ciastkarni. 95 i 94,2 proc. z nich miało wdrożony system HACCP.

HACCP jest systemową procedurą identyfikacji i szacowania zagrożeń bezpieczeństwa żywności, z punktu widzenia jej jakości zdrowotnej oraz ryzyka wystąpienia tych zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i dystrybucji. Jest to również podejście mające na celu określenie metod ograniczania tych zagrożeń. System HACCP pozwala na uzyskanie pewności, że zakład wykonał wszystko dla bezpieczeństwa wyrobu i konsumenta, w odniesieniu do przepisów, zasad dobrej praktyki produkcyjnej, dobrej praktyki higienicznej i potrzeb klientów.


WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 13077

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 999781

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 664

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA