Polskie warzywa są bezpieczne

Autor: Gazeta Wyborcza 4 czerwca 2011 21:18

Na żadnej próbce warzyw pochodzących z warszawskich targowisk i supermarketów nie znaleziono groźne bakterii E. coli - czytamy w stołecznym wydaniu Gazety Wyborczej.

Sanepid w czwartek kontrolował warzywa sprzedawane na stołecznych i podwarszawskich targowiskach oraz supermarketach. Warzywa pochodziły m.in. z: bazaru przy pl. Szembeka i Banacha. Do dokładnych badań laboratoryjnych sanepid wziął 34 próbki, głównie ogórków, ale także sałatę, pomidory, paprykę i rzodkiewki.

Pod szczególnym nadzorem są ogórki. Na żadnej z pobranych próbek nie wyhodowano bakterii Escherichia coli.

Podobał się artykuł? Podziel się!

IX EUROPEJSKI KONGRES GOSPODARCZY

10-12 maja 2017 • Katowice • Międzynarodowe Centrum Kongresowe i Spodek


WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11048

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane