PARTNER PORTALU Partner portalu: Herosi Polskiej Przedsiębiorczości

Ponad 20 gatunków ekologicznych serów na BioBazarze

Autor: dlahandlu.pl 3 lutego 2011 14:34

Od 5 lutego na warszawskim BioBazarze czynne będzie nowe stoisko z ekologicznymi serami żółtymi: krowimi, owczymi i kozimi. Łącznie będzie ich ponad 20 gatunków.

Do tej pory na BioBazarze dostępne były sery owcze i dżersejowskie z Rancza Frontiera, sery kozie z gospodarstwa EkoGrale, a także sery krowie z EkoŁukty i MyEcolife. Od 5 lutego w ofercie będą sery firm Bastiaansen i Beemster Organic.

Na stoisku Bastiaansen znajdzie się ponad 15 rodzajów serów. Wśród nich są m.in.: sery Gouda od młodego do wyjątkowo dojrzałego, ser Italiano, ser Fenugreek z kolendrą, ser z bazylią i czosnkiem. Nowością na rynku będą świeże sery kozie w formie rolady z białą pleśnią, a także z miodem akacjowym i w plastrach bekonu.

Miłośnicy ekologicznych produktów będą też mogli kupić certyfikowany ser Parmigiano-Reggiano i ricotta. Z kolei Beemster Organic to ser pochodzący z polderu o tej samej nazwie.

- Tak szeroka gama produktów dostępnych wyłącznie na BioBazarze sprawia, że dajemy swoim klientom największy wybór certyfikowanych serów ekologicznych na rynku. - mówi Katarzyna Wieczorek, odpowiedzialna za marketing ekologicznego targu. - BioBazar istnieje od 27 listopada
i od początku systematycznie zwiększamy liczbę oferowanych produktów z certyfikatami. Do tej pory mogliśmy się pochwalić bardzo bogatą ofertą wędlin: ponad 29 rodzajów od 2 dostawców, z zakładów Wasąg i Jasiołka. Cały czas staramy się też o poszerzenie gamy owoców i warzyw.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9965

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 923188
Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane