Regały chłodnicze lepiej sprawdzają się w małych sklepach

Autor: dlahandlu.pl 4 maja 2010 09:46

O tym, czy w małym sklepie zdecydować się na lady czy na regały chłodnicze, powinien przesądzić dobór produktów, które sprzedawca chce eksponować. - Regały łatwiej wkomponować w niewielką powierzchnię. Są odpowiednie do wystawiania produktów w opakowaniach kartonowych lub szklanych (np. jogurty, mleko, soki). Dają też klientom możliwość samodzielnego wybierania produktów - wyjaśnia Adam Kasztelan, który prowadzi mały sklep spożywczy w centrum Warszawy.

Lady chłodnicze stosuje się przy ekspozycji serów i wędlin. Towar jest widoczny dla klienta, ale podaje go sprzedawca. Zajmują więcej miejsca, dlatego część mniejszych sklepów rezygnuje z tego rozwiązania. - Można sery i wędliny sprzedawać jedynie w opakowaniach i umieszczać na regałach, ale moim zdaniem traci na tym sklep. Klienci często przychodzą właśnie po te produkty i oczekują dużego wyboru. Paczkowane sery i wędliny kojarzą się im jako towar gorszej kategorii, wolą kupować świeże produkty na wagę - mówi kierownik sklepu.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10794

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane