REKLAMA
REKLAMA

Rolnicy mogą sprzedawać swoje produkty małym sklepom

Autor: PAP 20 lipca 2010 20:40

Rolnicy mogą produkować w swych gospodarstwach kiełbasy i sery, ale ta produkcja może odbywać się tylko na niewielką skalę, a wyroby mogą sprzedawać - jedynie bezpośrednio - konsumentom lub do małych sklepów czy stołówek w obrębie jednego województwa.

REKLAMA
W ramach działalności "marginalnej, lokalnej i ograniczonej" można prowadzić produkcję i sprzedaż mleka i wyrobów mlecznych, ryb, surowych wyrobów mięsnych, mięsa mielonego, produktów mięsnych - w tym - gotowych posiłków. Możliwy jest również rozbiór i sprzedaż świeżego mięsa wołowego, wieprzowego, baraniego, koziego, końskiego, drobiowego lub zajęczego, zwierząt łownych oraz zwierząt dzikich hodowanych w fermach.

Działalność taką reguluje rozporządzenia ministra rolnictwa z czerwca 2010 roku, które określa m.in. zakres i obszar produkcji, a także wielkość dostaw produktów pochodzenia zwierzęcego do zakładów prowadzących handel detaliczny z przeznaczeniem do konsumenta końcowego.


WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 12493

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 999781

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 664

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA