Ruszyły pierwsze restauracje Polskiego Jadła przy autostradziee A4

Autor: PAP 16 kwietnia 2011 16:10

Polskie Jadło uruchomiło w piątek przy autostradzie A4 pierwsze dwie z pośród trzydziestu planowanych przydrożnych restauracji. Obiekty zostały otwarte w przy autostradzie A4 w Zakrzowie i Podłężu w woj. małopolskim. Restauracje pod szyldem Pit Stop Bar obsługiwać będą jednorazowo do 120 osób

Prezes spółki Jan Kościuszko poinformował, że restauracje Pit Stop Bar powstawać będą zarówno przy autostradach jak i przy drogach szybkiego ruchu, dlatego Grupa Polskie Jadło podejmuje współpracę z dużymi operatorami działającymi na rynku stacji benzynowych.
Spółka będzie je budować samodzielnie a także na zasadzie franszyzy. Koszt uruchomienia jednego obiektu waha się między 600-700 tys. zł w zależności od jego lokalizacji i wielkości.
W opinii Kościuszki gastronomia przydrożna jest obecnie najszybciej rozwijającą się gałęzią w swojej branży. Wartość tego rynku w zależności od analiz waha się pomiędzy 8 a 10 mld złotych rocznie.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10803

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane