Śledzie i szprotki najchętniej wybieranymi konserwami rybnymi

Autor: dlahandlu.pl 14 stycznia 2011 11:06

Udział ryb w puszkach w sprzedaży osiedlowego sklepu spożywczego na warszawskiej Pradze stanowi niewielki procent sprzedaży ogółem. Sprzedawczyni przekonuje jednak, że warto mieć je w swojej ofercie. - Choć klienci nie kupują tych produktów w dużych ilościach, kupują je stosunkowo często. Ryby są częstym składnikiem sałatek (np. tuńczyk), są także jedną z alternatyw dla osób niejedzących mięsa - mówi sprzedawczyni.

Kupujący ryby w puszkach największą uwagę zwracają na cenę. - Są oczywiście klienci, którzy cenią przede wszytskim jakość i wybierają droższe produkty, ale są oni w mniejszości. Niemniej ofertę mamy tak zróżnicowaną, aby każdy mógł znaleźć coś dla siebie w sklepie osiedlowym i niekoniecznie szedł po markowe konserwy do delikatesów.
Najlepiej rotują ryby w oleju i w sosie pomidorowym. Najpopularniejsze są śledzie i szprotki. Łosoś jest najczęściej wybierany przez klientów preferujących produkty z górnej półki - dodaje nasza rozmówczyni.
Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10964

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane