Spożycie chleba spadło w Polsce o połowę

Autor: Polskie Radio 24 listopada 2013 21:54

Według oficjalnych statystyk w 1993 roku przeciętny mieszkaniec naszego kraju zjadał 96,7 kg pieczywa w ciągu roku, ostatnie lata to już niewiele ponad 50 kg, czyli o połowę mniej - informuje Polskie Radio.

GUS podaje, że produkcja pieczywa świeżego w ciągu ostatnich pięciu lat utrzymuje się na mniej więcej stałym poziomie 1 miliona 680 - 1 miliona 650 tysięcy ton.

Jak informuje Polskie Radio, w 2011 roku zanotowano spadek produkcji o 4,4 proc., jedank już w 2012 r. nastąpił wzrost do poziomu właśnie 1 miliona 650 tysięcy ton. Warto zaznaczyć, że dane te dotyczą jedynie dużych i średnich zakładów, zatrudniających powyżej 10 osób.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10380

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane