REKLAMA
REKLAMA

Spożywczy targ od jesieni w Hali Koszyki

Autor: dlahandlu.pl 28 czerwca 2016 11:11

Już jesienią, na terenie Hali Koszyki będzie można zrobić zakupy spożywcze, które dotychczas były możliwe głównie podczas weekendowych imprez śniadaniowych w plenerze. Od września przez 7 dni w tygodniu te same produkty będą dostępne w zasięgu ręki w ramach asortymentu Targu Koszyki. Twórcą konceptu wspólnie z Griffin Real Estate jest Krzysztof Cybruch, pomysłodawca warszawskiego Targu Śniadaniowego.

REKLAMA

Powstanie Targu Koszyki to nawiązanie do historycznej funkcji Hali, znanej jako miejskie targowisko, w którym Warszawiacy zaopatrywali się m.in. w owoce, warzywa i mięso. W nowej formie będzie to miejsce, w którym obsługa na wzór dawnych sprzedawców opowie o oferowanych produktach, poczęstuje i doradzi w zakupach, a dzięki lokalizacji na terenie Hali Koszyki, zakupy rodem z targu na świeżym powietrzu będzie można zrobić w samym centrum miasta przez cały tydzień, od rana do wieczora.

Na Targu Koszyki będzie można kupić świeże mięso, ryby i owoce morza, wędliny – od klasycznych po dziczyznę, pasty, oliwy i oliwki, nabiał w wielu postaciach, pyszny garmaż zarówno wegański, jak i mięsny oraz wszystko co w słoiku od najlepszych dostawców. To nie koniec! W skład oferty Targu Koszyki będą wchodzić również słodkie wypieki, lemoniady, soki tłoczone oraz wybrane cydry, wina i piwa. Ponadto czekolady i mieszanki kaw i herbat, a sezonowo także warzywa i owoce. To tylko początek imponującej listy, którą twórcy Targu zamierzają stopniowo rozszerzać.

- Od dawna szukaliśmy nowych kierunków rozwoju dla konceptu Targu Śniadaniowego. Jednym z nich był pomysł stworzenia stałego punktu handlowego, w którym bywalcy naszych weekendowych spotkań mogliby robić zakupy także w tygodniu. Możliwość stworzenia takiego punktu w Hali Koszyki pojawiła się w idealnym momencie i doskonale odpowiada modelowi naszego działania – mówi Krzysztof Cybruch, koordynator Targu Koszyki i pomysłodawca Targu Śniadaniowego.

- Hala Koszyki już jesienią stanie się kulinarnym centrum Warszawy. To wszystko za sprawą 18 restauracji i 11 sklepów z żywnością oferujących produkty niemal wszystkich kuchni świata. Doskonałym uzupełnieniem ich asortymentu będzie targ ze świeżymi produktami regionalnymi i sezonowymi, który był w zamyśle twórców Hali już w 1909 roku, a także akademia kulinarna znajdująca się na pierwszym piętrze – dodaje Michał Świerczyński, prezes spółki Hala Koszyki oraz Partner w Griffin Real Estate.

Hala Koszyki będzie pierwszym miejscem w Polsce, gdzie w aż 18 restauracjach można spróbować m.in. dań kuchni polskiej, włoskiej, indyjskiej, czy japońskiej. Ci, którzy po wizycie w doskonałej restauracji lubią zabrać ze sobą do domu namiastkę pysznego smaku, w Koszykach będą mogli wybierać z asortymentu 11 sklepów z rozmaitymi specjałami. Hala Koszyki zostanie otwarta we wrześniu 2016 r.

 


WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 12558

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 999781

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 664

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA