REKLAMA
REKLAMA

Sprzedaje się coraz szersza oferta dodatków na grilla

Autor: dlahandlu.pl 10 czerwca 2010 10:37

Standardowymi dodatkami do posiłków np. z grilla są musztarda i keczup. Do sałatek dodawana jest oliwa. Ale producenci starają się zapewnić konsumentom szerszą ofertę.

REKLAMA

- Klienci nabrali zaufania do dressingów i podobnych sosów. Zamiast samemu przyprawiać warzywa polewają je gotowym sosem. Nie poprzestają na musztardzie. Coraz częściej kupują sosy m.in.: czosnkowy, ziołowy czy 1000 wysp. W okresie grillowym klienci wybierają z reguły większe opakowania, około 200 ml, ponieważ ich zużycie jest szybsze niż poza sezonem - informuje sprzedawczyni ze sklepu sieci Społem z Podkowy Leśnej.

Dressingi i sosy współdzielą półkę z musztardami, ketchupami, majonezami. W pobliżu leżą też sosy do sałatek w proszku. - W sezonie staramy się wystawiać kilka butelek sosów w rejonie kasy. To gwarantuje ich błyskawiczną sprzedaż. Stojący w kolejce z węglem pod pachą
prawie zawsze kupują dodatkowy sos - twierdzi sprzedawczyni.

 


WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 12399

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 663

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA