Świeży nabiał przyciąga klientów

Autor: dlahandlu.pl 13 maja 2010 09:35

Badania konsumenckie pokazują, że nabiał należy do zakupów planowanych, a wszelkie braki w asortymencie mogą skutecznie zniechęcić klienta do kolejnych zakupów.

- W przeciwieństwie do stoiska nabiałowego w supermarkecie, w moim sklepie zawsze staram się oferować coś nowego, oryginalnego w smaku, lokalnego i co najważniejsze - świeżego - przekonuje właścicielka sklepu osiedlowego w Pruszkowie.
Nowością są sery do smarowania z dodatkiem ziół oraz ricotta. Lokalne produkty to maślanka produkowana w Grodzisku Mazowieckim. W tym sklepie najczęściej kupowane jest mleko, a w dalszej kolejności śmietana, jogurty owocowe i serki homogenizowane, serki wiejskie i topione.
Uzupełnieniem półki nabiałowej są sery. Ta grupa mieści w sobie sery żółte, topione, pleśniowe oraz wszelkie rodzaje twarogu i produktów od niego pochodzących, jak serki kanapkowe czy homogenizowane.
- Wśród serów żółtych najbardziej lubianym jest gouda, która dystansuje pozostałe rodzaje: edamski, salami, podlaski i wędzony. Z serów białych najlepiej sprzedają się białe naturalne, serki topione i wiejskie - informuje sprzedawczyni.
Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10456

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane