REKLAMA
REKLAMA

W sklepach można sprzedawać produkty spożywcze wytwarzane przez okolicznych rolników

Autor: PAP 29 kwietnia 2010 11:15

Minister rolnictwa Marek Sawicki zapowiedział, że jego resort będzie zachęcać rolników do wytwarzania i sprzedaży własnych produktów żywnościowych, takich jak ser czy kiełbasa - informuje PAP.

REKLAMA

Towary te mogą być oferowane w gospodarstwach, na targowiskach w sklepach czy też dostarczane do restauracji.
Jednym z najważniejszych warunków jest to, by producent oferował towar w miejscu przyległym do produkcji lub we własnym sklepie. Ponadto musi ona także dostarczać produkty do handlu detalicznego czy restauracji. Wielkość tych dostaw nie może jednak przekraczać 30 proc. produkcji.
Sprzedaż bezpośrednia - to produkcja i handel małymi ilościami produktów zwierzęcych uzyskiwanych ze zwierząt hodowanych we własnym gospodarstwie, mięsa zwierząt łownych oraz produktów rybołówstwa. Rolnicy mogą też sprzedawać mleko, śmietanę, jaja i produkty pszczele.


WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 12735

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 999781

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 664

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA