Warszawska piekarnia z certyfikatem koszerności

Autor: Życie Warszawy 18 marca 2011 09:51

Właściciele piekarni Peterek-Jankowska otrzymali certyfikat koszerności na rok - informuje Życie Warszawy.

By go otrzymać, trzeba było wypalić cały tłuszcz w piekarni - nawet na ścianach i suficie, oddać 200 foremek do ciasta do wypiaskowania. Reszta zakładu została wymyta wrzątkiem. W miejscu wykoszerowanym musi być czysto tak, by można było jeść z podłogi.

Jak informuje "ŻW" w piekarni na Woli bochenek pieczywa koszernego kosztuje 3 zł.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10794

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane