REKLAMA
REKLAMA

Warzywa mrożone sprzedają się przez cały rok

Autor: dlahandlu.pl 28 maja 2010 09:37

Konsumenci coraz chętniej sięgają po mrożone nowości, poszukują nowych smaków. Jednak cały czas preferencje zakupowe nie zmieniają się zbyt gwałtownie.

REKLAMA

- Najlepiej sprzedają się warzywa, takie jak np. brokuły, kalafior, szpinak, włoszczyzna, typowe mieszanki warzywne do zup, a także warzywa na patelnię. Bardzo dobrze sprzedają się także owoce, szczególnie truskawki - informuje sprzedawczyni ze sklepu sieci Społem działającego w Grodzisku Maz.

W sklepie większość mrożonek jest układana kategoriami - warzywa, mieszanki warzywne, następnie zupy, warzywa na patelnię oraz dania gotowe.

Popularność poszczególnych produktów mrożonych zależy od pory roku. - Na przykład warzywa i owoce zaczynają lepiej sprzedawać się na przełomie września i października, a kończą kiedy pojawiają się świeże oferta warzyw i owoców - informuje sprzedawczyni.

Jednak dziś mrożonki są w ofercie sklepu cały rok. Chociaż jeszcze kilka lat temu latem ich miejsce w zamrażarkach zajmowały lody.

 


WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 12554

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 663

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA