Wiceprezes sieci Kefirek na V FRSiH: Przygotowujemy nowy format sklepów

www.portalspozywczy.pl 17 października 2012 15:07

Wiceprezes sieci Kefirek na V FRSiH: Przygotowujemy nowy format sklepów

Małopolska sieć sklepów franczyzowych Kefirek ma ambitne plany rozwoju na przyszły rok. W 2013 roku chce przyłączyć ok. 120 sklepów z regionu. Dodatkowo firma zamierza utwardzić franczyzę, zintensyfikować szkolenia i wprowadzić nowy koncept sklepów - wynika z wypowiedzi Sławomira Rupikowskiego, wiceprezesa zarządu, Kefirek SA podczas panelu "Franczyza w Polsce - małe formaty, wielkie perspektywy" na V Forum Rynku Spożywczego i Handlu.

- 2013 będzie rokiem utwardzania franczyzy. Jesteśmy już po rozmowach z franczyzobiorcami, którzy właśnie takie oczekiwania zgłaszają. Obecnie przygotowujemy grunt pod to przedsięwzięcie i inwestujemy platformę internetową czy ujednolicamy system IT - powiedział Sławomir Rupikowski.

Kolejny element strategii Kefirka na 2013 r. to wprowadzenie nowego formatu sklepów. - Wychodzimy naprzeciw właścicielom małych sklepów, którzy chcą działać w naszej sieci i ruszamy z konceptem obiektów o powierzchni do 120 mkw. Jest to oferta dedykowana tylko sklepom, którymi bezpośrednio zarządzają właściciele stojącycy za ladą - mówił wiceprezes Kefirka.

Jak dodał, następnym pomysłem sieci jest tzw. akademia franczyzoborcy, która przewiduje by raz w tygodniu szkolić wybraną grupę franczyzobiorców. Szkolenia mają kłaść nacisk na obsługę stanowisk tradycyjnych, jak np. świeże mięso i wędliny. - Ofertą świeżych produktów chcemy konkurować z dyskontami - powiedział Sławomir Rupikowski.

Jak dodał, temu służy także najnowsza inwestycja sieci Kefirek - nowoczesny magazyn świeżych mięs i wędlin, który zostanie uruchomiony w listopadzie. Nie jest to pierwsza inwestycja tego typu - w ostatnich latach sieć otworzyła także magazyn owoców i warzyw.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!
  • Jaro 2012-12-01 10:22:07

    120 nowych sklepów? Ale liczone z tymi 100 co miały być otwarte w 2012 buhahaha? Ktoś tu chyba puścił bąka :)



  • Pracownik Kefirka 2012-10-20 20:54:58

    Szkoda, że o zwykłych pracowników tak nie dbają - 6,5 za godzinę, za nocki marne grosze, a premie na takim poziomie, że ludzie na pełnym etacie zarabiają max 1200. Najgorsze jest to, że taki pracownik robi wszystko naraz, bo dość, że musi stać na kasie, to w międzyczasie dokładać towar, sprawdzać daty, dbać o porządek i przyjmować towar... Reforma kosztem zwykłego pracownika - Jest się czym chwalić.

ZOBACZ WSZYSTKIE (2)

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10546

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane