Żywność ekologiczna stanieje, gdy zwiększy się popyt

Autor: dlahandlu.pl 2 grudnia 2010 10:25

Ponad 7 tys. osób odwiedziło BioBazar. Najchętniej sprzedawały się: pieczywo, owoce i warzywa, sery kozie i owcze i oczywiście wędliny. Dlatego niektórych z tych towarów na następnym BioBazarze 4 grudnia będzie więcej.

- Na pewno będzie druga piekarnia, a także drugi dostawca wędlin ekologicznych. Będzie też więcej warzyw i owoców - zdradza Katarzyna Wieczorek z firmy MyEcolife, współorganizatora bazaru.

Klienci narzekali jednak na zbyt wysokie, ich zdaniem, ceny. - Zastanawiają mnie takie opinie. Pytanie, czy klienci porównują ceny do cen produktów tradycyjnych/konwencjonalnych czy do ekologicznych. Bo jeśli chodzi o ekologiczne, to niektórzy właściciele sklepów z żywnością ekologiczną gratulują nam zdolności negocjacyjnych. Docelowo obniżki powinny się pojawić, kiedy produkt ekologiczny stanie się produktem częściej kupowanym. Wtedy rolnikom i producentom zacznie się to po prostu opłacać i ceny spadną. W tym momencie te, które są na BioBazarze to ceny bardzo dobre i bardzo konkurencyjne - dodaje Katarzyna Wieczorek.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10920

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane