Aryzta zmienia model dystrybucji

www.portalspozywczy.pl 14 września 2016 14:16

Na początku 2016 roku przeszliśmy całkowicie na dostawy poprzez dystrybutorów. Siedem centrów dystrybucyjnych, które posiadaliśmy, zostało sprzedanych bądź oddanych dystrybutorom, od których je wynajmowaliśmy, a teraz oni wykonują dla nas serwis - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Waldemar Topolski, dyrektor zarządzający Aryzta Polska.

Jak mówi Waldemar Topolski, Aryzta Polska nie wyklucza nowych inwestycji w najbliższych latach. Dyrektor zarządzający zwraca uwagę, że połączenie z Grupą Fornetti znacząco zwiększyło możliwości produkcyjne grupy.

- Połączenie z Fornetti daje nam dostęp do czterech zakładów produkcyjnych grupy na Węgrzech i jednego w Czechach. Dysponujemy zatem łącznie ośmioma zakładami, co stanowi spory potencjał. Warto przypomnieć, że jedna z największych inwestycji Aryzta w Polsce już nastąpiła. W 2014 roku kosztem 55 mln euro w zakładzie w Strzegomiu zainstalowaliśmy jedną z najszybszych wówczas linii do bułki hamburgerowej w Europie, a także osobne linie do tortilli i croissantów - dodaje.

Pieczywo produkowane w Strzegomiu trafia głównie na eksport, który stanowi już 50 proc. przychodów firmy.

- Wydaje się, że jeżeli chodzi o pieczywo pakowane nie potrzebujemy obecnie zwiększania mocy produkcyjnych. Mimo to obserwujemy rynek nie wykluczając kolejnych inwestycji - zaznacza Topolski.

Zamontowana w zakładzie w Strzegomiu linia do bułki hamburgerowej powstała przede wszystkim na potrzeby współpracy Aryzty z siecią McDonald's.

Całość na portalspozywczy.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    4,95

  • Śr

    3,37

  • Min

    2,25

» Produkty » Sklepy » Regiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10912

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane