REKLAMA
REKLAMA

Bakterie salmonelli w przyprawach wyprodukowanych dla sieci Carrefour

Autor: wp.pl/GIS 21 listopada 2014 10:19

Sanepid zaapelował, aby konsumenci nie używali wyprodukowanej przez firmę Vitpol dla sieci Carrefour suszonej bazylii. Partia tej przyprawy jest ponoć zanieczyszczona bakteriami salmonelli - informuje wp.pl za Głównym Inspektoratem Sanitarnym.

REKLAMA

Termin ważności zanieczyszczonej partii upływa w październiku 2016 r, a numer partii to 1622 14B. Sieć Carrefour wstrzymała już sprzedaż suszonej bazylii tej firmy. Inspekcja sanitarna rozpoczęła natomiast wyjaśnianie, skąd bakteria wzięła się w przyprawie - czytamy na wp.pl.

Vitpol to producent szerokiej gamy środków funkcjonalnych, mieszanek stabilizujących barwę, oprócz tego oferuje też przyprawy naturalne i susze warzywne.


WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 12698

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 663

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA