Dairy Queen będzie działać w dwóch konceptach

www.portalspozywczy.pl 6 października 2015 18:53

Dairy Queen będzie działać w dwóch konceptach fot. Dairy Queen

Dairy Queen, rozwijana na naszym rynku przez masterfranczyzobiorcę, którym w maju 2015 r.został fundusz Bastion Venture Fund, uruchomiła w Polsce jeden lokal, w warszawskim Wola Parku. W ciągu czterech lat sieć ma rozrosnąć się do 26 placówek. Serwisowi portalspozywczy.pl udało się ustalić, w jakich formatach DQ będzie się rozwijać w naszym kraju.

Dairy Queen zamierza otwierać w Polsce punkty w dwóch konceptach: DQ Chill oraz DQ Grill & Chill. Ten pierwszy funkcjonuje od 11 września na parterze Wola Parku, a ten drugi uruchomiony zostanie w strefie food court tego samego centrum handlowego najprawdopodobniej jeszcze w październiku. DQ w koncepcie Chill oferować będzie lody (m.in. flagowy produkt o nazwie "Blizzard" - lody sprzedawane w "odwróconym" kubeczku), desery lodowe, lodowe napoje i ciasta, natomiast w koncepcie Grill & Chill oprócz wskazanych już produktów klienci będą mogli dodatkowo nabyć dania na ciepło z kurczaka oraz burgery.

Placówki Dairy Queen w Polsce przez pierwsze dwa lata rozwijane będą samodzielnie przez Sparrow 4, ale po tym okresie spółka nie wyklucza rozpoczęcia udzielania franczyzy. 

więcej portalspozywczy.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10467

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane